Kto prijíma život ako zázrak, tak ho aj zázračne prežíva...


Po opekačke ostalo veľa chleba?

13.06.2015 10:31

Pudding BreadA už druhý deň jete chlieb vo vajíčku a už to nemôžete ani vidieť ani cítiť? Tak sa s vami podelím o jeden sladký recept, ktorý som si priniesla z Ameriky. Jeho oficiálny názov je Pudding Bread, čo doslova znamená niečo ako pudingový chlieb.

Príprava tejto maškrty je veľmi jednoduchá, nezaberie vám veľa času a chutí všetkým milovníkom sladkého. Dokonca aj tým, ktorí sladké až tak veľmi nemusia.

 

Čo potrebujeme?

6 krajcov bieleho chleba (pokojne aj 8)
2 vajíčka
1 1/2 hrnčeka kryštálového cukru - odporúčam hnedý (ak chcete mať sladšie, pridajte ešte pol hrnčeka)
2 hrnčeky mlieka
2 lyžičky vanilkového extraktu (ja som ho vymenila za vrecko vanilkového pudingu)
1/4 roztopeného masla

Pudding Bread

Ako na to?

Všetko dokopy zmiešame a necháme chvíľku odležať. Zatiaľ si môžeme odložiť zvyšné suroviny, umyť hrnček, čo sme použili na odmeranie a rozohriať trúbu na 180°C. Po asi 10 minútach celú masu vylejeme do pekáča a pečieme. Čas ťažko odhadnúť, ale keď vidíte, že vrchná strana chytá farbu a hmota vyzerá stuhnuto (pichnite do nej špajlou), tak je to hotové. Určite ale nepresiahnite dobu 40 min.
Nejakú chvíľku necháme vychladnúť, pokrájame a podávame. Výborné je to so šľahačkou a malinovým džemom, alebo šľahačku môžeme vymeniť za pohár mlieka.
Ak v budúcnosti budete chcieť urobiť zmenu, do "cesta" pridajte hrozienka alebo oriešky.

A na záver vám prajem len dobrú chuť a pekný deň! ;-)

—————

Späť